20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 17 of Department 78]

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

161) Find the odd number from the series:
10, 14, 16, 18, 21, 24, 26 ?

  • (A) 26
  • (B) 24
  • (C) 21
  • (D) 18
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Each of the number except 21, is an even number .

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

162) Find the odd number from the series:
3, 5, 7, 12, 13, 17, 19

  • (A) 19
  • (B) 17
  • (C) 13
  • (D) 12
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Each of the number except 12, is a prime number

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

163) Find the odd number from the series:
5, 16, 6, 16, 7, 16, 7, 16, 9

  • (A) 9
  • (B) 7
  • (C) 6
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Terms at odd places are 5, 6, 7, 8 etc. and each term at even place is 16. So, 9 is wrong.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

164) Find the odd number from the series:
22, 33, 66, 99, 121, 279, 594

  • (A) 33
  • (B) 121
  • (C) 279
  • (D) 594
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Each number except 279 is a multiple of 11.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Math

166) A man sold an article at a loss of 12%. If he had sold for Rs. 56 more he would have gained 4%. What was the cost price of the article?

  • (A) Rs. 320
  • (B) Rs. 330
  • (C) Rs. 340
  • (D) Rs. 350
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Math

167) A man purchased some eggs at the rate of Rs. 10 per dozen and again purchased (3 / 4) of them at the rate of Rs. 12 per dozen. Then he sold all eggs at the rate of Rs. 13 per dozen and made a profit of Rs. 30. Find the total number of eggs he purchased altogether.

  • (A) 8 dozens
  • (B) 9 dozens
  • (C) 10 dozens
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Math

168) Bimalbabu sells two cars each of Rs. 99,000. He makes a profit of 10% on the first car, but incurs a loss of 10% on the second. What will be his percentage of profit or loss on the whole transaction ?

  • (A) 1% profit
  • (B) 1% loss
  • (C) 4% profit
  • (D) 4% loss
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Math

169) A trader had 22 quintals of wheat. He sold a part of it at 23% profit and the rest at 33% profit, so that he made a total profit of 27%. How much wheat did he sell at 33% profit?

  • (A) 1320 kg.
  • (B) 440 kg.
  • (C) 880 kg.
  • (D) 1760 kg.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Math

170) A merchant buys 25 litres of milk daily at the rate of Rs. 12 per litre. He mixes 5 litres of water in it and sells at the rate Rs. 10.40 per litre. His gain is

  • (A) 8% profit
  • (B) 2% profit
  • (C) 4% profit
  • (D) 6% profit
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 17

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET