Home
Exams
TET MCQs
Page 4
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 4 of Department 78]
31) What was the first grain used by humans?
(A) Rice
(B) Joe
(C) Wheat
(D) Millet
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Which of the following was not a center of learning in ancient India?
(A) Kosambi
(B) Vikramashila
(C) Taxila
(D) All these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Which ruler was defeated by the Gujars?
(A) Chandragupta Maurya
(B) Harshvardhan
(C) Rajyavardhan
(D) Bhasa
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) When did the practice of child marriage begin?
(A) In the Gupta period
(B) In the Mauryan period
(C) In the Kushan period
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) The teachings of both Buddhism and Jainism were given during whose reign?
(A) Akbar
(B) Ashoka
(C) Bindusara
(D) Bimbisara
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) In which period were the most gold coins issued?
(A) In the Gupta period
(B) In the era of Harshavardhana
(C) In the Kushan period
(D) In the Mauryan period
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Who built Sanchi Stupa?
(A) Chandragupta
(B) Gautam Buddha
(C) Ashoka
(D) Khargone
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) In which year did the first battle of Tarain take place between Muhammad Gauri and Prithviraj Chauhan?
(A) 1191
(B) 1150
(C) 1240
(D) 1358
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Which of the following was the founder of the slave dynasty in India?
(A) Shah Jahan
(B) Qutubuddin Aibak
(C) Alludin Khilji
(D) Akbar
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) “Who interpreted” the whole truth is contained in the Vedas “?
(A) Swami Vivekananda
(B) Swami Dayanand
(C) Deendayal Upadhyay
(D) Bhimrao Ambedkar
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET