20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 6 of Department 78]

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

51) Five years ago, the average age of A, B, C, D and E was 45 years. Now the average age of this five is 49 years after the arrival of E. How old is E?

  • (A) 25 years
  • (B) 40 years
  • (C) 45 years
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

52) The average temperature for Monday, Tuesday and Wednesday was 36 degree centigrade. The average temperature on Tuesday, Wednesday and Thursday was 38 degree centigrade. If the temperature on Thursday was 37 degree centigrade, then what was the temperature on Monday?

  • (A) 38 degree centigrade
  • (B) 31 degree centigrade
  • (C) 37 degree centigrade
  • (D) 33.5 degree centigrade
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

53) The average of five consecutive numbers is ‘n’. If the next two numbers are also included, then the average

  • (A) will increase 1
  • (B) will Same
  • (C) will increase 2
  • (D) will increase 1.4
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

54) A man is 5 km from P to Q. / Hour speed then 3 km from Q to P. / Hour speed, what is the average speed of his entire journey?

  • (A) 4 km/h
  • (B) 0.25 km/h
  • (C) 4.5 km/h
  • (D) 3.75 km/h
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

55) If the purchase price is Rs. 200 and the profit is 25%, then the selling price will be?

  • (A) Rs 225
  • (B) Rs 250
  • (C) Rs 175
  • (D) Rs 150
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

56) If the marked price is 200 rupees and the discount is 25%, then what will be the selling price?

  • (A) Rs 250
  • (B) Rs 225
  • (C) Rs 175
  • (D) Rs 150
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

57) The purchase price of 20 items is equal to the selling price of x items. If profit is 25%, then x will be equal?

  • (A) 15
  • (B) 16
  • (C) 17
  • (D) 18
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

58) The face value on all items in a shop is 20% more than the purchase price. If the shopkeeper gets 8% profit by giving discount, what will be the discount?

  • (A) 10%
  • (B) 15%
  • (C) 20%
  • (D) 25%
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

59) By selling two items at Rs. 297 per Kartikeya carries a profit of 10% on one and a loss of 10% on the other. What will be his total profit% or loss%?

  • (A) Loss 1%
  • (B) Mileage 1%
  • (C) Profit 2%
  • (D) Neither profit nor loss
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 6

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET