20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 14 of Department 78]

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

131) Find the error part:
She has lost of money (A)/ and she dare not (B)/ purchase (C)/ a new car (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Replace 'and' by 'but'. There is a contrast in the sentence.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

132) Find the error part:
Kolkata is further (A)/from Alwar (B)/then Jaipur, (C)/the capital of Rajasthan (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Change ' further' to 'farther'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

133) Find the error part:
Ramesh is smarter (A)/ enough to get (B)/selected for this (C)/post, without any recommendations (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Change 'smarter' to 'smart'. Use positive degrre ajective before 'enough'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

134) Find the error part:
He said, "Priyanka (A)/is the most unique (B)/singer of (C)/our college" (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Delete 'the most', before 'unique'. Unique, square, whole, full etc., are used as superlative. Avoid using two superlatives in sequence..

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

135) Find the error part:
This shirt is (A)/ comparatively better (B)/then the other one (C)/we saw in corner shop yesterday (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Either write 'better' or 'comparatively good'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

136) Find the error part:
Everyone was surprised to note (A)/that Rahim married a girl (B)/who was more beautiful and more tall (C)/then he (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Replace 'more tall' by 'taller'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

137) Find the error part:
A lots of books (A)/on English grammar are (B)/available with me but (C)/this one is the best (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Replace 'A lots of' by 'lots of' or 'A lot of'.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II English

138) Find the error part:
I told her (A)/that it would be all (B)/the more better (C)/if she herself talked to the groom (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Write 'better'. Avoid using two comparatives.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 14

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET