20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 16 of Department 78]

R

Rudra Pratap Singh • 3.39K Points
Extraordinary Geography

152) Which of the following is not cited as a reason for the colour of black soil ?

  • (A) Admixture of humus on cultivation
  • (B) Presence of Titaniferous Magnetite
  • (C) Black constitutents of the parent rock
  • (D) Preponderance of phosphrous
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

153) Find the odd number from this series:
835, 734, 642, 751, 853, 981, 532

  • (A) 751
  • (B) 853
  • (C) 981
  • (D) 532
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

In each number except 751, the difference of third and first digit is the middle one .

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

156) find the odd number from the series:
10, 25, 45, 54, 60, 75, 80

  • (A) 10
  • (B) 45
  • (C) 54
  • (D) 75
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Each of the number except 54, is a multiple of 5.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

157) Find the odd number from the series:
16, 25, 36, 72, 144, 196, 225

  • (A) 36
  • (B) 72
  • (C) 196
  • (D) 225
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Each of the number except 72, is a perfect square.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

158) Find the odd number from the series:
6, 9, 15, 21, 24, 28, 30

  • (A) 25
  • (B) 21
  • (C) 24
  • (D) 30
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Each of the number except 28, is a multiple of 3.

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

159) Find the odd number from the series:
1, 4, 9, 16, 23, 25, 36

  • (A) 9
  • (B) 23
  • (C) 25
  • (D) 36
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Each of the given number is except 23, is perfect square

M

Mr. Dubey • 100.64K Points
Coach Reasoning

160) Find the odd number from the series:
3, 5, 9, 11, 14, 17, 21

  • (A) 21
  • (B) 17
  • (C) 14
  • (D) 9
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Each of the number except 14, is an odd number .

You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 16

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET