Home
Exams
TET MCQs
Page 8
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 8 of Department 78]
71) Idioms and Phrases for - Off and on
(A) Rarely
(B) Immediately
(C) Periodically
(D) Seldom
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Idioms and Phrases for - Up in arms
(A) to be angry
(B) to be defensive
(C) to be nervous
(D) to be rude
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) Idioms and Phrases for - Work against the clock
(A) work late in the night
(B) work against all problems
(C) work with concentration
(D) work in great hurry
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Idioms and Phrases for - Run around in circles
(A) to work excessively hard by keeping two jobs
(B) to remain busy with your work
(C) to keep running to set a record
(D) to keep doing something without achieving much
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Which among the given diseases is caused by a virus -
(A) Pneumonia
(B) Influenza
(C) Cholera
(D) Whooping cough
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) The unit of measurement of noise is
(A) Hertz
(B) Amplifier
(C) Decibel
(D) Acoustics
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Of which among the given may the life span extend up to 3000 years?
(A) Tortoise
(B) sequoia
(C) banyan tree
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) Which among the given does not cause pollution
(A) Burning of rubber
(B) Burning of petrol
(C) Use of solar energy
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Change the speech:
"If you want to smoke,you'll have to go out", said the conductor.
(A) The conductor ordered me to go out and smoke.
(B) The conductor said that if i/he wanted to smoke, i/he would have to go out.
(C) The conductor told me that smoking is not permitted in the bus.
(D) The conductor told me that I will have to go out and smoke.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Change the speech:
She said, "I am sorry, I am not able to submit those papers".
(A) She said she was sorry, she is not able to submit those papers.
(B) She said that she was sorry and she will not be able to submit those papers.
(C) She apologized for not being able to submit those papers.
(D) She exclaimed with sorrow that she was sorry and she will not be able to submit those papers.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 8
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET