20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 20 of Department 78]

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Reasoning

191) Find the missing alphabet in the given sequence ?
A, Z, Y, B, C, ?, W, D

  • (A) E
  • (B) Z
  • (C) X
  • (D) F
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

first letter A with last letter Z
similarly 2nd last letter Y with 2nd letter B
Now 3rd letter C with 3rd last letter X
4th last letter W with 4th letter D
and so on....

Therefore the missing letter is X

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

192) The speed of a car increases by 2 kms after every one hour. If the distance travelling in the first one hour was 35 kms. what was the total distance travelled in 12 hours?

  • (A) 456 kms
  • (B) 482 kms
  • (C) 552 kms
  • (D) 556 kms
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Total distance travelled in 12 hours =(35+37+39+.....upto 12 terms)
This is an A.P with first term, a=35, number of terms,
n= 12,d=2.
Required distance = 12/2[2 x 35+{12-1) x 2]
=6(70+23)
= 552 kms.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

193) A mixture contains alcohol and water in the ratio 4 : 3. If 5 liters of water is added to the mixture, the ratio becomes 4: 5. Find the quantity of alcohol in the given mixture.

  • (A) 10
  • (B) 12
  • (C) 15
  • (D) 18
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

194) A sum of Rs. 427 is to be divided among A, B and C such that 3 times A’s share, 4 tunes B’s share and 7 times C’s share are all equal. The share of C is

  • (A) 84
  • (B) 140
  • (C) 196
  • (D) 240
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

3A = 4B = 7C = k,Then A = k/3, B = k/4 and C= k/7.
A : B : C = k/3 : k/4 : k/7 = 28:21 :12.
Cs share = Rs. [427 x (12/61)] = Rs. 84

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

195) Gaurav spends 30% of his monthly income on food articles, 40% of the remaining on conveyance and clothes and saves 50% of the remaining. If his monthly salary is Rs. 18,400, how much money does he save every month ?

  • (A) 3864
  • (B) 4903
  • (C) 5849
  • (D) 6789
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Reasoning

196) All windows are doors. No door is wall
Conclusions:
1. No window is wall
2. No Wall is door

  • (A) Only 1 follows
  • (B) Only 2 follows
  • (C) Either 1 or 2 follows
  • (D) Both 1 and 2 follow
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

197) 405 sweets were distributed equally among children in such a way that the number of sweets received by each child is 20% of the total number of children. How many sweets did each child recieve ?

  • (A) 9
  • (B) 10
  • (C) 11
  • (D) 12
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Reasoning

199) Find out the wrong number in the series.
7, 8, 18, 57, 228, 1165, 6996

  • (A) 8
  • (B) 18
  • (C) 57
  • (D) 228
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Let the given numbers be A, B, C, D, E, F, G.
Then, A, A x 1 + 1, B x 2 + 2, C x 3 + 3, D x 4 + 4, E x 5 + 5, F x 6 + 6 are the required numbers.
Clearly, 228 is wrong.

V

Vaibhav Shukla • 4.53K Points
Extraordinary Math

200) A and B are partners in a business. A contributes 1/4 of the capital for 15 months and B received 2/3 of the profit. For how long B's money was used ?

  • (A) 3 months
  • (B) 6 months
  • (C) 10 months
  • (D) 12 months
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Let the total profit be Rs. z. Then,
B's share = Rs. 2z/3, A's share = Rs. ( z - 2z/3 ) = Rs. z/3.
A : B = z/3 : 2z/3 = 1:2
Let the total capital be Rs, X and suppose B's money was used for x months. Then.
(1(x) / 4 * 15) / (3x) / 4 * y) = 1/2 <=> y = (15 * 2 / 3) = 10 .
Thus, B's money was used for 10 months.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 78 | Page : 20

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET