Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 17
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 17 of Department 88]
161) Which was an early mainframe computer?
(A) UNIC
(B) FUNTRIA
(C) ENIAC
(D) BRAINIA
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) When was the Raggedy Ann doll patented?
(A) 1911
(B) 1920
(C) 1919
(D) 1915
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) What is the Websites code for the country Colombia?
(A) CO
(B) CB
(C) CL
(D) CM
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) Mica tape falls under the following class of insulation
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called
(A) Calcinations
(B) Smelting
(C) Froth floatation
(D) Roasting
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) The speed of induction motor is
(A) Synchronous speed/(1- slip)
(B) Synchronous speed × (1- slip)
(C) Synchronous speed
(D) Synchronous speed × slip
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) The oil in the wick of a lamp rises up due to
(A) Pressure difference
(B) Capillary action
(C) Low viscosity of oil
(D) Gravitational force
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) Actinides are the elements with atomic numbers from
(A) 97 to 104
(B) 101 to 115
(C) 36 from 43
(D) 89 to 103
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) Which of these is not a computer?
(A) Macintosh
(B) Acorn
(C) Paseo
(D) Aptiva
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) The air we inhale is mixture of gases. Which of the following gases in the mixture is highest in percentage?
(A) Carbon dioxide
(B) Nitrogen
(C) Ozone
(D) Oxygen
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY