Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 1
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 1 of Department 88]
1) Sleeping sickness in man is caused by the organism
(A) Plasmodium
(B) Entamoeba
(C) Giardia
(D) Trypanosoma
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) The harmful poisonous substances produced by bacteria are called
(A) Toxins
(B) Antitioxins
(C) Antibiotic
(D) Aflatoxins
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) One word substitution for - One who forcibly seizes control of a bus
(A) Pirate
(B) Swindler
(C) Hijacker
(D) Pilferer
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) One word substitution for - A government by the nobles
(A) Democracy
(B) Bureaucracy
(C) Autocracy
(D) Aristocracy
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) One word substitution for - A person who has no money to pay off his debts
(A) Debtor
(B) Pauper
(C) Beggar
(D) Insolvent
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) One word substitution for - A song embodying religious and sacred emotions
(A) Lyric
(B) Ode
(C) Hymn
(D) Ballad
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) One word substitution for - Practice of a married woman having extra marital relationship
(A) Polygamy
(B) Puberty
(C) Lechery
(D) Adultery
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) Find the correctly spelt word.
(A) Forecast
(B) Forcaust
(C) Forcast
(D) Forecaste
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) Find the correctly spelt word.
(A) Liesure
(B) Leisure
(C) Leasure
(D) Lesiure
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) Find the correctly spelt word.
(A) Calliberation
(B) Caliberation
(C) Callibration
(D) Calibration
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 1
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY