Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 7
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 7 of Department 88]
61) The charcoal used to decolourise brown sugar solution is
(A) Wood charcoal
(B) Coconut charcoal
(C) Animal charcoal
(D) Sugar charcoal
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) The major component in the LPG is
(A) Methane
(B) Butane
(C) Ethane
(D) Propane
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Domestic cooking gas consists mostly of
(A) Methane and ethane
(B) Liquified butane and isobutane
(C) Hydrogen and acetylene
(D) Ethylene and carbon monoxide
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Which one of the following is known as the 'brown coal'?
(A) Anthracite
(B) Bituminous
(C) Coke
(D) Lignite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) L.P.G. is mostly liquefied
(A) Hydrogen
(B) Oxygen
(C) Butane
(D) Methane
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) Which one of the following is not coal variety?
(A) Lignite
(B) Bituminous
(C) Dolomite
(D) Peat
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Which of the following is used to increase the anti-knocking property of petrol ?
(A) Tetramethyl lead
(B) Tetraethyl lead
(C) Trimethyl lead
(D) Triethyl lead
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) The quality of petrol is expressed in terms of
(A) Cetane number
(B) Gold number
(C) Octane number
(D) Added unlead compounds
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Which of the following type of coal has the lowest proportion of volatile matter ?
(A) Lignite
(B) Peat
(C) Bituminous
(D) Anthracite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) A girl introduces a boy as “he is the son of his uncle’s father’s daughter”. How is the boy related to that girl?
(A) Brother
(B) son
(C) Uncle
(D) Nephew
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY