36500+ Important MCQs for RAILWAY

36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.


Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 8 of Department 88]

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Reasoning

71) Put the following words in logical order.
1) Birth 2) Death 3) Funeral 4) Marriage 5) Education

  • (A) 1, 3, 4, 5, 2
  • (B) 1, 5, 4, 2, 3
  • (C) 2, 3, 4, 5, 1
  • (D) 4, 5, 3, 1, 2
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

73) The difference between 58% of a number and 49% of the same number is 247. What would be 62% of that number?

  • (A) 754
  • (B) 806
  • (C) 1170
  • (D) 1400
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

74) If the sum and product of any two perfectly are 8 and ‘k’ respectively, and the sum of their cubes is 152, what will be the value of ‘k’?

  • (A) 15
  • (B) 19
  • (C) 24
  • (D) 27
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

75) The average marks of a class increased by 0.5 when a student mistakenly wrote 54 instead of 24. Find the number of students in the class.

  • (A) 20
  • (B) 40
  • (C) 50
  • (D) 60
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

J

Jitendra Singh • 7.50K Points
Tutor III Math

76) The seller got a profit of 10% by giving a discount of 12% on the marked price of the washing machine. He marked the price of the machine at what percent more than the cost price of Rs. 7660?

  • (A) 15%
  • (B) 18%
  • (C) 20%
  • (D) 25%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Computer

79) Which of these is a valid e-mail address

  • (A) support@objectivebooks.com
  • (B) support@objectivebooks
  • (C) www.objectivebooks.com
  • (D) support.at.objectivebooks
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Physics

80) Which of the following instrument will be used to measure alternating current?

  • (A) Induction type ammeter
  • (B) Permanent magnet type ammeter
  • (C) Moving iron (attraction type) ammeter
  • (D) Moving iron voltmeter
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 8

Jump to

TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions, RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY