36500+ Important MCQs for RAILWAY

36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.


Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 14 of Department 88]

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

132) One word substitution for - A process involving too much official formality

  • (A) Nepotism
  • (B) Diplomacy
  • (C) Red-tapism
  • (D) Bureaucracy
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

134) One word substitution for - Lottery in which an article is assigned by lot to one of those buying tickets

  • (A) Auction
  • (B) Raffle
  • (C) Audit
  • (D) Transit
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

135) Synonym of the bracket part:
The claims of students look hollow when they (attribute) their poor performance to difficulty of examination.

  • (A) infer
  • (B) impute
  • (C) inhere
  • (D) inundate
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

136) Change the voice:
Have you ever been bitten by a dog?

  • (A) Has a dog ever bitten you?
  • (B) Had a dog ever bitten you?
  • (C) Did a dog ever bite you?
  • (D) Has a dog ever bite you?
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

137) Change the voice:
The men had constructed the bridge.

  • (A) The bridge has been constructed by the men.
  • (B) The bridge has been constructed by the men.
  • (C) The bridge was being constructed by the men.
  • (D) The bridge had been constructed by the men.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

138) Change the voice:
The major points of the lesson were quickly learnt by the class,but they were also quickly forgotten by them.

  • (A) The class quickly learnt but forgot the major points of the lesson.
  • (B) The class quickly learnt the major points of the lesson but they also forgot them.
  • (C) The class learnt and forgot the major points of the lesson quickly.
  • (D) The class quickly learnt the major points of the lesson but also forgot them quickly.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

139) Change the voice:
They will help us with money.

  • (A) We shall be helped by them with money.
  • (B) We shall help them with money.
  • (C) We should help them with money.
  • (D) We shall not be helped by them with money.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II English

140) Change the voice:
Nothing can be gained without labour.

  • (A) We could gain nothing without labour.
  • (B) We cannot gain nothing without labour.
  • (C) We should gain nothing without labour.
  • (D) We can gain nothing without labour.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 14

Jump to

TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions, RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY