Home
Exams
RAILWAY MCQs
Page 20
36500+ Important MCQs for RAILWAY
36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.
Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 20 of Department 88]
191) Change the voice:
Are you not revising your lessons?
(A) Are your lessons not be revised by you ?
(B) Are your lessons not being revised by you?
(C) Are not your lessons revised by you ?
(D) Are you not being revising your lessons?
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) Change the voice:
What do you want to pay for this used and old car?
(A) What is to be paid by you for this used and old car?
(B) What is wanted to be paid by you for this used car?
(C) What is wanted to be paid by you for this used and old car?
(D) What is want to pay for this old and used car by you?
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) Change the voice:
Do you understand what I mean ?
(A) What I mean. is that understood by you
(B) Was what I mean understood by you ?
(C) Is what I mean understood by you ?
(D) What I mean Is understood by you ?
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) Change the voice:
We are reaching the end of this exercise.
(A) This exercise is ended by us.
(B) The end of this exercise is being reached by us.
(C) This is our end to the exercise.
(D) The exercise has reached its end by us.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Change the voice:
Passengers were told to be ready to quit the ship.
(A) They told the passengers to be ready to quit the ship.
(B) To be ready to quit the ship the passengers were told.
(C) Be ready to quit the ship the passengers were told.
(D) To quit the ship the passengers were to be ready.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) Change the voice:
We should not encourage indiscipline.
(A) Indiscipline should have not encouraged by us.
(B) Indiscipline should not be encouraged by us.
(C) Indiscipline should not being encouraged.
(D) Indiscipline should not been encouraged.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) Change the voice:
I donated all my old clothes and some cash to charity.
(A) All my old clothes and some cash was donated to charity by me.
(B) All my old clothes and some cash were donated to charity by me.
(C) All my old clothes and some cash is donated to charity by me.
(D) All my old clothes and some cash has been donated to charity by me.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) Change the voice:
They first sun-dried the garbage for one to three days to bring down the moisture level.
(A) The moisture level was brought down by sun-drying the garbage for one to three days.
(B) One to three days of sun-drying brought down the moisture level of the garbage.
(C) The moisture level of the garbage came down when it was sun-dried for one to three days.
(D) The garbage was first sun-dried for one to three days to bring down the moisture level.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) Idioms and phrases for- taking French leave.
(A) leaving without intimation
(B) giving lame excuse
(C) resigning without giving notice
(D) being absent without permission
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Idioms and phrases for- feather his nest.
(A) decorate his home
(B) be the envy of others
(C) provide for his own needs
(D) trap birds
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions,
RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY