36500+ Important MCQs for RAILWAY

36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.


Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 2 of Department 88]

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

13) Find the error part:
If I had known / this yesterday / I will have helped him

  • (A) If I had known
  • (B) this yesterday
  • (C) I will have helped him
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

14) Find the error part:
A lot of travel delay is caused / due to the inefficiency and lack of good management / on behalf of the railways.

  • (A) A lot of travel delay is caused
  • (B) due to the inefficiency and lack of good management
  • (C) on behalf of the railways
  • (D) No error
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

15) Find the error part:
One of the members / expressed doubt if / the Minister was an atheist.

  • (A) One of the members
  • (B) expressed doubt if
  • (C) the Minister was an atheist
  • (D) No error
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

16) Find the error part:
I have got / my M.Sc. degree / in 1988.

  • (A) I have got
  • (B) my M.Sc. degree
  • (C) in 1988
  • (D) No error
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

I got

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III English

17) Find the error part:
Having received your letter / this morning, we are writing / to thank you for the same.

  • (A) Having received your letter
  • (B) this morning, we are writing
  • (C) to thank you for the same
  • (D) No error
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Reasoning

18) In a certain code language 'PINKY' is coded as 'XZJLMOHJOQ'. How will 'VANDY' be coded in that language?

  • (A) XZECMOBZUW
  • (B) ZXCEMOZBWU
  • (C) XZCEMOZBWU
  • (D) XZCEMOZBUW
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Starting from right end, each letter is coded with its left and right letters in English alphabet.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Reasoning

19) If in a certain code language 'NAME' is written as 'MOZBLNDF', 'PUN' is written as 'OQTVMO', then how will 'TALK' be coded in that language?

  • (A) SUZBKMLT
  • (B) SUZKBMLT
  • (C) SUZKBIML
  • (D) SUZBKMJL
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Each letter is coded with its left and right letters in English alphabet.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Reasoning

20) If in a certain code language 'TOP' is written as 'OQNPSU', 'RAT' is written as 'SUZBQS', then how will 'GUN' be coded in that language?

  • (A) MOTVHF
  • (B) MTOHFV
  • (C) MOTVFH
  • (D) MOTHFV
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 2

Jump to

TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions, RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY