36500+ Important MCQs for RAILWAY

36500+ MCQs for RAILWAY are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning RAILWAY MCQ Questions.


Learn RAILWAY MCQs with answers [Page 12 of Department 88]

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

111) A and B undertake a piece of work for Rs. 250. A alone can do that work in 5 days and B alone can do that work in 15 days. With the help of C, they finish the work in 3 days. If every one gets paid in proportion to work done by them, the amount C will get is :

  • (A) Rs.50
  • (B) Rs.100
  • (C) Rs.200
  • (D) Rs.150
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

112) The average wage of 500 workers was found to be Rs.200. Later on, it was discovered that the wages of two workers were misread as 180 and 20 instead of 80 and 220. The correct average wage is :

  • (A) Rs.200.10
  • (B) Rs.200.20
  • (C) Rs.201.00
  • (D) Rs.200.50
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

113) A can do a work in 12 days while B can do it in 15 days. They undertake to complete it together for Rs.450. what will be the share of A in this amount of money ?

  • (A) Rs.200
  • (B) Rs.240
  • (C) Rs.300
  • (D) Rs.250
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

114) A, B and C can work together for Rs. 550. A and B together are to do 7/11 of the work. The share of C should be

  • (A) Rs.200
  • (B) Rs.300
  • (C) Rs.450
  • (D) Rs.400
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

115) A, B and C are employed to do a piece of work for Rs.575. A and C are supposed to finish 19/23 of the work together. Amount shall be paid to B is

  • (A) Rs.210
  • (B) Rs.100
  • (C) Rs.475
  • (D) Rs.200
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

116) Stanie and Paul take a piece of work for Rs.28,800. One alone could do it in 36 days, the other in 48 days. With the assistance of an expert, they finish it in 12 days. How much remuneration the expert should get ?

  • (A) Rs.10000
  • (B) Rs.18000
  • (C) Rs.12000
  • (D) Rs.16000
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

117) A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs.3200. With the help of C they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C ?

  • (A) Rs.375
  • (B) Rs.400
  • (C) Rs.800
  • (D) Rs.600
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

118) A sum of money is sufficient to pay A’ s wages for 21 days and B’s wages for 28 days. The same money is sufficient to pay the wages of both for :

  • (A) 12 1/4 days
  • (B) 14 days
  • (C) 12 days
  • (D) 24 1/2 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

119) Suman can do a work in 3 days. Sumati can do the same work in 2 days. Both of them finish the work together and get Rs.150. What is the share of Suman ?

  • (A) Rs.30
  • (B) Rs.60
  • (C) Rs.75
  • (D) Rs.70
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

N

Neha Sharma • 6.85K Points
Tutor III Math

120) A and B can complete a piece of work in 15 days and 10 days respectively. They contracted to complete the work for Rs.30,000. The share of A in the contracted money will be :

  • (A) Rs.18,000
  • (B) Rs.16,500
  • (C) Rs.12,000
  • (D) Rs.12,500
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of RAILWAY Department : 88 | Page : 12

Jump to

TAGs: RAILWAY mcqs, important RAILWAY mcqs, important RAILWAY questions, RAILWAY questions, mcq for RAILWAY, important mcq for RAILWAY, mcqs for RAILWAY, mcq questions for RAILWAY, mcq question for RAILWAY, prepare online for RAILWAY