Home
Exams
SSC MCQs
Page 5
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 5 of Department 243]
41) The Darjeeling Himalayan Railway still has one of the few steam locomotives still in service in India.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) ……………….. river originates in Rajasthan and lies to the north east of Rann of Kutch.
(A) kaveri
(B) teesta
(C) luni river
(D) beas
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) The …………… Mountains are one of the longest mountain chains in Asia.
(A) nanda devi
(B) kunlun
(C) mount abu
(D) kamet
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) The Northeast Frontier Railway is headquartered in
(A) samrala
(B) cooch behar
(C) maligaon
(D) rangpur
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) Which of the following is not a peninsular river
(A) narmada
(B) krishna
(C) mahanadi
(D) yamuna
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) Which of the following gold mines are in Bangarpet Taluk?
(A) kala ghoda
(B) kolar gold fields
(C) champion reefs
(D) hatti gold mines
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Dakshina Ganga is also known by the name ………..
(A) godavari
(B) tapti
(C) ganga
(D) cauvery
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Headquarters of Bharat Coking Coal Limited (BCCL) are in ……………., India.
(A) kerala
(B) up
(C) tamil nadu
(D) dhanbad
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Which of the following places is a producer of iron ore …..
(A) kerala
(B) goa
(C) karnataka
(D) all of above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) The Aravalli Range run accross which of the following Indian states of ……………………
(A) gujarat, rajasthan, punjab and delhi
(B) nepal, rajasthan, haryana and delhi
(C) gujarat, rajasthan, haryana and delhi
(D) gujarat, rajasthan, up and delhi
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 243 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC