Home
Exams
SSC MCQs
Page 7
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 7 of Department 243]
61) The ……….. river has its source in the Amarkantak Hill.
(A) yamuna
(B) narmada
(C) kaveri
(D) sani
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) …………………….. is India’s smallest state by area.
(A) chandigarh
(B) panaji
(C) goa
(D) bhutan
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Zuari is a river in India.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Tamil Nadu bordering states are …………………………..
(A) kerala, goa, andhra pradesh
(B) kerala, karnataka, madhya pradesh
(C) chennai, karnataka, andhra pradesh
(D) kerala, karnataka, andhra pradesh
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) In Nov 1949 Nathuram Godse (who shot Mahatma Gandhi) was hanged at ………………. Jail.
(A) gujrat
(B) mp
(C) ambala
(D) mumbai
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) …………………… Island also known as Rameswaram Island, is located between peninsular India and Sri Lanka.
(A) pamban
(B) ramban
(C) kuruta
(D) lakshya
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) The Satish Dhawan Space Centre is located in ……………………….
(A) madhya pradesh
(B) andhra pradesh
(C) himachal pradesh
(D) none of above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Jammu and Kashmir is home to several valleys including ………………….
(A) tawi valley
(B) kashmir valley
(C) poonch valley
(D) all of above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Jhelum River is the only major Himalayan river flowing through the Kashmir valley.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) The Buxa Tiger Reserve is located in …………….., India.
(A) mp
(B) gujrat
(C) west bengal
(D) jhansi
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 243 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC