Home
Exams
SSC MCQs
Page 6
48000+ Important MCQs for SSC
48000+ MCQs for SSC are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC MCQ Questions.
Learn SSC MCQs with answers [Page 6 of Department 243]
51) The …………. Dam is one of the four major dams on Chambal River is located in the Mandsaur district of Madhya Pradesh.
(A) rana pratap
(B) gandhi sagar
(C) pimnam
(D) kota barrage
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
52) The historical Malwa region includes ……………………………
(A) parts of nasik
(B) parts of mumbai
(C) parts of mp and rajasthan
(D) andaman islands
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
53) ……………….. river is also called lifeline of kerala.
(A) periyar
(B) pamba
(C) chaliyar
(D) kabini
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
54) Neyveli is a power generation township in ……………….. district of Tamil Nadu.
(A) ariyalur
(B) coimbatore
(C) cuddalore
(D) dindigul
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
55) Cauvery is the source for an extensive irrigation system but is not used for hydroelectric power.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
56) Chambal river joins with Yamuna river.
(A) true
(B) false
(C) ---
(D) ---
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
57) Which state touches maximum number of states in India?
(A) mp
(B) rajasthan
(C) delhi
(D) up
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
58) ……………… is one of the 7 sacred cities of the Hindus and one of the four sites of Kumbh mela.
(A) goa
(B) bharatpur
(C) ujjain
(D) karnal
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
59) Palakkad Gap is a ………………………. in State of Kerala.
(A) city
(B) mountain pass
(C) fountain
(D) town
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
60) ………………… is also called “Teerthraj”.
(A) amarkant
(B) kumnao
(C) amarkantak
(D) none of above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC Department : 243 | Page : 6
Jump to Go
TAGs: SSC mcqs, important SSC mcqs, important SSC questions,
SSC questions, mcq for SSC, important mcq for SSC, mcqs for SSC, mcq questions for SSC, mcq question for SSC, prepare online for SSC