Home
Exams
NDA MCQs
Page 16
22500+ Important MCQs for NDA
22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.
Learn NDA MCQs with answers [Page 16 of Department 13]
151) Synonym for - Embargo
(A) coincidence
(B) exclusion
(C) purport
(D) strew
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) Synonym for - Profusely
(A) chuckel
(B) Affluently
(C) lag
(D) Retrogression
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) Synonym for - stout
(A) privy
(B) dispute
(C) sturdy
(D) lassitude
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) Synonym for - Sabotage
(A) damnify
(B) pervent
(C) abstain
(D) convict
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) The name of the Biggest forest in world.
(A) Amazon
(B) Tongass
(C) Kinabalu National Park
(D) Daintree Forest
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) Harangi Dam is in which of the following State.
(A) Madhya Pradesh
(B) Tamil Nadu
(C) Kerala
(D) Karnataka
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) Nathu La, a place Where India China Border trade has been resumed after 44 years is located on the Indian Border
(A) Arunanchal Pradesh
(B) Sikkim
(C) Himachal Pradesh
(D) Jammu And Kasmir
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) Which one of the following is the Second Highest Peak of the world .
(A) Kanchenjunga
(B) Dhaulagiri
(C) K2
(D) Nanda Devi
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) Change the narration –
“So help me,Heaven!”he cried,”I will never steal again.”
(A) he explaimed with sorrow that he would not steal again
(B) he called upon Heaven for help with aresolve to that she would never steal again
(C) he explaimed upon Heaven not to steal again
(D) none of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) Synonym of ‘Adversity’ is –
(A) misforture
(B) prosperity
(C) favour
(D) flattery
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of NDA Department : 13 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions,
NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA