Home
Exams
NDA MCQs
Page 17
22500+ Important MCQs for NDA
22500+ MCQs for NDA are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning NDA MCQ Questions.
Learn NDA MCQs with answers [Page 17 of Department 13]
161) Antonym of ‘Dedicate’ is-
(A) devote
(B) surrender
(C) wanting
(D) reject
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) Choose the word opposite in meaning to the given word .
Intelligible
(A) dull
(B) incomprehensible
(C) garbled
(D) confused
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) Identify the antonym of the given word :
Bawdy
(A) decent
(B) indecent
(C) dirty
(D) inflexible
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) Identify the antonym of the given word :
Redeem
(A) punish
(B) save
(C) forget
(D) forgive
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) Identify the synonym of the given word :
Credible
(A) charming
(B) serious
(C) believable
(D) worthy
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) The temperature of Thiruvananthapuram is lower than that of Mumbai in May and higher than that of Mumbai in January, because:
(A) Thiruvananthapuram has cold current and Mumbai is faced with warm current
(B) Thiruvananthapuram has higher rainfall in summer and it is nearer to the equator
(C) Thiruvananthapuram is on the windward side and Mumbai is on the leeward side
(D) Thiruvananthapuram is Vegetated while Mumbai is not
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) Xerophytic vegetation is characteristic feature of:
(A) Chhotanagpur plateau
(B) Khasi hills
(C) Eastern Ghats
(D) Kuchchh
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) Of the floating iceberg in the sea, the portion remaining above the sea level is :
(A) 1/10th
(B) 1/9th
(C) 1/6th
(D) 1/5th
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) Which one of the following is not essentially a species of the Himalaya vegetation?
(A) Juniper
(B) Mahogany
(C) Silver fir
(D) Spruce
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) Which one of the following pairs of cities have the largest annual average rain difference as compared to the other three pairs?
(A) Jabalpur and Nagpur
(B) Mumbai and Pune
(C) Kolkata and Bhubaneshwar
(D) Guwahati and Shillong
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of NDA Department : 13 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: NDA mcqs, important NDA mcqs, important NDA questions,
NDA questions, mcq for NDA, important mcq for NDA, mcqs for NDA, mcq questions for NDA, mcq question for NDA, prepare online for NDA